Berger kirke - lange tradisjoner

Berger kirke er anlagt på Berger gårds grunn i 1895. Den har store likhetspunkter med Arna kirke ved Bergen og har et typisk vestlandsk preg i sin utforming. Kirken kom som en naturlig del av oppbyggingen av Berger Fabrikker og Fossekleiva Spinneri på 1890 tallet. Kirken har 300 sitteplasser og er tegnet av arkitekt Schak-Bull i Bergen.

I årene 1948 - 49 gjenomgikk kirken en omfattende restaurering innvendig. Denne er utført i samarbeid med arkitekt Arnstein Arneberg og professor Axel Revold. Revold står dessuten for alterbildet i kirken.

Berger kirke var i privat eie frem til 22. juni 1967, da den vederlagsfritt ble gitt som gave fra familien Jebsen til Svelvik kommune.

Orgelet er fra 1896 og ble restaurert i 1985.

Fil 1, 3-11
Jeg takker alltid min Gud når jeg tenker på dere,
  og alltid, i alle mine bønner, ber jeg for dere alle med glede. For fra første dag og fram til nå har dere hatt del med meg i evangeliet.  Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.  Med rette tenker jeg slik om dere alle, for jeg bærer dere i mitt hjerte. Både når jeg er i lenker, og når jeg forsvarer og stadfester evangeliet, har dere alle fellesskap med meg i nåden.  Ja, Gud er mitt vitne på at jeg lengter etter dere alle med Kristi Jesu hjertelag.

Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud.