Meny
Babysang
Kirkeskyss
KONFIRMANT 2018
Musiksprell
Trosopplæring
Vennskapsmiddag
Det skjer
Gudstjenester
Kontakt oss
Råd og utvalg
Kirkene våre

Svelvik kirke liten
Svelvik kirke

Berger kirke liten
Berger kirke

Nesbygda kirke liten
Nesbygda kirke

  Utskriftsvennlig side

Berger kirke 

Berger kirke - lange tradisjoner

Berger kirke er anlagt på Berger gårds grunn i 1895. Den har store likhetspunkter med Arna kirke ved Bergen og har et typisk vestlandsk preg i sin utforming. Kirken kom som en naturlig del av oppbyggingen av Berger Fabrikker og Fossekleiva Spinneri på 1890 tallet. Kirken har 300 sitteplasser og er tegnet av arkitekt Schak-Bull i Bergen.

I årene 1948 - 49 gjenomgikk kirken en omfattende restaurering innvendig. Denne er utført i samarbeid med arkitekt Arnstein Arneberg og professor Axel Revold. Revold står dessuten for alterbildet i kirken.

Berger kirke var i privat eie frem til 22. juni 1967, da den vederlagsfritt ble gitt som gave fra familien Jebsen til Svelvik kommune.

Orgelet er fra 1896 og ble restaurert i 1985.

 
Dagens bibelord

8 Da sa Boas til Rut: «Hør, min datter! Gå ikke for å sanke aks på noen annen åker. Gå ikke herfra, men hold deg til tjenestejentene mine. 9 Hold øye med hvor på åkeren onnefolkene arbeider, og følg etter dem! Jeg vil si fra til karene at de ikke skal røre deg. Og blir du tørst, så gå bort til krukkene og drikk av det som tjenestefolkene øser opp.» 10 Da kastet hun seg ned med ansiktet mot jorden og sa til ham: «Hvorfor ser du på meg med velvilje og tar imot meg, enda jeg er en fremmed?» 11 Boas svarte henne: «Mer enn én gang har de fortalt meg om alt du har gjort for din svigermor etter at mannen din døde. Du forlot din far og din mor og ditt fedreland og dro til et folk du ikke kjente fra før. 12 Herren skal lønne deg for det du har gjort! Måtte du få fullt vederlag fra Herren, Israels Gud, når du nå er kommet for å søke ly under hans vinger.» 13 Hun sa: «Måtte du fortsatt se på meg med velvilje, herre, for du har trøstet meg og snakket vennlig til din tjenestekvinne, enda jeg ikke engang er som en av kvinnene i din tjeneste.»
 Rut 2 8-13

Linker
»
»
»
»
Kontaktinfo

Svelvik Menighet
Postboks 40, 3061 Svelvik
Besøksadresse: Rådhuset, Åsgt. 24
Tlf: 33 78 45 00

post.svelvik@kirken.no

 

Pålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Svelvik menighet. Powered by KWeb fra kirkedata.no